Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Belarus găsește noi rute feroviare pentru a exporta bunuri pe fondul sancțiunilor

Căile ferate din Belarus afirmă că au dezvoltat în total 40 de noi rute de export către peste 20 de țări, acum că sancțiunile au tăiat rutele sale tradiționale către piața globală. Ministerul Transporturilor și Comunicațiilor din Belarus a raportat aceste cifre, citat de site-ul media deținut de guvern BelTA.

În noile realități, Căile Ferate din Belarus, împreună cu proprietarii de mărfuri și companiile de logistică din Belarus, Rusia, Kazahstan, Azerbaidjan și China, au dezvoltat un total de 40 de noi rute de transport și logistică pentru a livra produse belaruse în peste 20 de țări, se arată în comunicatul ministerului.

Ministerul a precizat că, din februarie 2022, porturile din țările baltice au fost indisponibile pentru Belarus din cauza sancțiunilor. În plus, este imposibil pentru Belarus să utilizeze porturile din Ucraina.

În schimb, transportul din Belarus folosește acum rețeaua feroviară către alte piețe, cum ar fi Asia de Est. Potrivit ministerului belarus, Căile Ferate din Belarus furnizează suficient material rulant pentru a facilita cererea de export.

Potrivit ministerului, din ianuarie până în iulie 2022, s-a înregistrat o creștere a volumului de trafic către Azerbaidjan, Georgia, Kazahstan, Tadjikistan, Rusia (inclusiv porturile rusești) și Uzbekistan. Între timp, numărul trenurilor de containere din Belarus către China a crescut de 5 ori.

Articole similare

Ad