Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Balanţă pozitivă pentru Jungheinrich la finalul semestrului I din 2022

Jungheinrich încheie o primă jumătate de an cu rezultate financiare bune, în ciuda condițiilor dificile din piaţă, generate de războiul Rusia-Ucraina, a pandemiei de coronavirus și a perturbărilor rezultate în lanțurile de aprovizionare. Astfel, în primele şase luni din 2022, valoarea comenzilor primite s-a îmbunătățit cu 2%, în timp ce veniturile grupului au crescut cu 11%. Cu toate acestea, costurile semnificativ mai mari ale materiilor prime și logisticii au afectat rezultatul operațional, profiturile scăzând cu 14,5%.

„În ciuda condițiilor dificile, Jungheinrich a obținut un rezultat robust în semestru I”, explică Dr. Lars Brzoska, președintele Consiliului de Administrație al Jungheinrich AG. „Am reușit creşterea comenzilor primite și a veniturilor. Vânzarea de echipamente noi şi în special creșterea foarte bună a sistemelor automate a fost principalul motor al veniturilor mai mari ale grupului. Contribuții notabile la creșterea veniturilor au venit și din activitatea de închiriere pe termen scurt și din vânzarea de utilaje uzate, precum și din segmentul post-vânzare”.

Pentru a-și asigura capacitatea de a livra, Jungheinrich a intensificat construcţia de echipamente pe stoc în prima jumătate a anului. De asemenea, grupul german a pus accent pe optimizarea construcției de echipamente noi, fiind promovate cu precădere seriile de modele cu tehnologie Li-ion integrată, dar nu numai. Alte domenii cheie de dezvoltare pentru Jungheinrich sunt produsele digitale, automatizarea echipamentelor de manipulare a materialelor și optimizarea sistemelor automate.

De altfel, Jungheinrich și-a crescut semnificativ cheltuielile pentru cercetare și dezvoltare în prima jumătate a anului, cu 27%.

Ca parte a extinderii țintite a domeniilor sale strategice de acțiune, Jungheinrich a continuat să-și extindă forța de muncă în prima jumătate a 2022, așa cum era planificat. Astfel, numărul de angajați din grup a crescut cu 1,6%, atingând 19.400.

Pentru perioada următoare, Jungheinrich a anunţat că se așteaptă ca nivelul comenzilor primite să fie ușor sub cel înregistrat în anul precedent.

Articole similare

Ad