Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Un nou proiect pentru industria auto și smart city în Timiș

Primăria Comunei Biled din județul Timiș a atras un important investitor care să dezvolte o pistă de testare pentru industria auto și a unui smart city pentru mașini autonome și mobilitate electrică. Acest proiect ar fi similar cu cel din Zala (Ungaria) și cel din Idiada (Spania), de altfel o premieră pentru România.

Potrivit primarului comunei noua investiție va dispune de o locație strategică în apropierea a șase capitale europene, respectiv Belgrad, Budapesta, Zagreb, București, Viena, totodată va fi o locație ideală pentru un astfel de proiect.

Prin obiectivul propus se dorește atragerea investitorilor din toate domeniile de activitate, dar și universități și școli profesionale, în vederea cercetării, dezvoltării, inovării și testării. În plus, locația va putea fi folosită pentru posibile evenimente și festivaluri, aspect care va dezvolta și componența turistică.

„Județul Timiș, cu aproximativ 5 miliarde de euro în termeni de investiții străine directe, este prima destinație investițională a României, după Capitală. Cea mai mare pondere a acestor investiții se concentrează în industria auto, fiind prezenți cei mai mari producători de componente auto din lume (Continental, Flextronics, Hella, Dräxlmaier, Autoliv). Mai mult decât atât, într-un context tot mai pregnant de delocalizare a investițiilor și de suprasolicitare a lanțurilor logistice internaționale, considerăm că un astfel de proiect va menține investitorii prezenți în Timiș și îi va determina să se orienteze și către localitatea noastră, BILED.”,

a declarat Ovidiu Ioan Oprișa, primarul comunei Biled.

Articole similare

Ad