Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Directorii generali din Romania sunt mai optimisti in privinta perspectivelor de crestere ale companiilor lor

Potrivit sondajului PwC Global CEO Survey 2015, 44% dintre directorii generali din Romania spun ca sunt foarte optimisti in ceea ce priveste perspectiva cresterii veniturilor companiilor lor in urmatorul an, in crestere fata de 39% anul trecut. Alti 40% dau dovada de optimism moderat cand vine vorba de cresterea veniturilor in acest an. Pe termen mediu, directorii generali din Romania sunt inca si mai increzatori, 54% spunand ca sunt foarte siguri de perspectivele de crestere ale companiilor lor in urmatorii trei ani (media la nivel global este de 49%).
 

Cu toate acestea, 27% dintre directorii generali din Romania cred ca economia globala se va deteriora in 2015, un procent de trei ori mai mare de pesimisti fata de anul anterior, cand numai 8% dintre respondentii romani credeau ca economia globala va inregistra un declin. 38% dintre executivii romani cred ca starea economiei globale va ramane neschimbata, in timp ce 35% sunt mai optimisti si cred ca se va imbunatati.
Rezultatele studiului au fost facute publice in cadrul deschiderii evenimentului anual World Economic Forum de la Davos, Elvetia.
Pentru cea de-a XVIII-a editie a sondajului PwC Global CEO Survey au fost realizate 1.322 de interviuri in 77 de tari in ultimul trimestru al anului 2014. Defalcat pe regiuni, au fost realizate 459 de interviuri in zona Asia-Pacific, 455 in Europa, 147 in America de Nord, 167 in America Latina, 49 in Africa si 45 in Orientul Mijlociu. In Romania, au fost realizate 63 de interviuri cu directorii generali locali.

Articole similare

Ad