Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Dachser asigura dezvoltarea de software

De mai bine de 25 de ani, Dachser s-a bazat pe dezvoltarea interna integrala a aplicatiilor sale principale, DOMINO si OTHELLO (software de management pentru servicii de transport terestru, precum si aerian si maritim), MIKADO (managementul depozitelor) si EDI (schimb de date electronice). In plus, exista si aplicatiile online eLogistics (inclusiv cele pentru acceptarea comenzilor, sau pentru localizare si urmarire). La Dachser, toate aceste aplicatii sunt dezvoltate, lansate si actualizate saptamanal, pe o baza centralizata pentru sucursale si organizatiile zonale.
 

Din totalul de 280 de angajati de la biroul central din Kempten, 100 lucreaza in prezent in dezvoltarea de software. „Sistemele noastre centrale sunt puternic integrate, pot fi adaptate in mod flexibil si reflecta pretutindeni stadiul actual al tehnicii; aceasta este o propunere unica de vanzare in industria logistica,” afirma Christian von Rützen, seful echipei de securitate IT de la Dachser. „Cu certificarea ISO 27001, prezentam o declaratie clara de eficienta, calitate si profesionalism in procesele de operare, securitate si dezvoltare de software."
Schimbul de date electronice s-a accelerat in ultimii cativa ani – si, in mod firesc, la fel s-a intamplat si cu normele de securitate IT. In prezent, 80% din totalul de comenzi de la Dachser sunt deja procesate electronic, iar peste 13.000 de clienti si-au sincronizat sistemele la Dachser EDI Center si peste 16.000 folosesc aplicatiile eLogistics.
Dachser a obtinut certificarea ISO 27001 pentru serviciile IT centrale in decembrie 2011 – unul dintre primii furnizori de servicii logistice care au obtinut acest lucru. In cadrul acestui proces, au fost examinate o serie de aspecte de securitate a informatiilor, precum protectia impotriva atacurilor cibernetice, securitatea aplicatiilor Internet, managementul riscurilor IT, performanta solida, planificarea in caz de urgenta si regulamentele privind confidentialitatea. Pentru auditurile anuale, progresele si imbunatatirile bazate pe auditurile precedente sunt integrate in evaluare.
Cu o echipa de 25.000 de angajati in 42 de tari si 471 de locatii in intreaga lume, Dachser a generat in 2013 venituri de aproape 5 miliarde de euro si s-a ocupat de 70 de milioane de expeditii.

Articole similare

Ad