Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Doi șoferi de camion arestați pentru trafic de droguri

Două operațiuni diferite desfășurate de Guardia di Finanza și de poliție la începutul lui august au scos la iveală traficul internațional de droguri cu ajutorul vehiculelor comerciale. Primul caz a avut loc în portul Civitavecchia, unde finanțiștii au găsit aproape o jumătate de tonă de hașiș ascunsă într-un camion articulat spaniol care transporta pâine.

Vehiculul tocmai coborâse de pe un feribot care venea din Barcelona și a fost oprit pentru control. Ofițerii au devenit suspicioși cu privire la încărcătură, care era neobișnuită pentru un transport internațional. Câinele polițist a fost cel care a descoperit atunci 467 kg de hașiș ascunse într-un container-palet, în valoare de peste 4,5 milioane de euro. Șoferul, un spaniol de 45 de ani, a fost arestat pentru trafic internațional de droguri.

Cea de-a doua operațiune a fost efectuată de poliția din La Spezia în cadrul unei anchete mai ample privind traficul de droguri. Brigada mobilă din oraș, în cooperare cu poliția rutieră din Modena, a interceptat pe A1 un vehicul comercial care transporta 11 kg de cocaină într-un spațiu gol. Polițiștii l-au arestat pe șofer, un bulgar de 50 de ani, rezident în provincia La Spezia. Drogurile proveneau din Olanda, de unde fuseseră cumpărate cu 190.000 de dolari, și se îndreptau spre Liguria.

Articole similare

Ad