Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Oil Terminal dezvăluie noi proiecte de dezvoltare

Oil Terminal a pornit construcția unui rezervor cu o capacitate de 55.000 m3 pentru mărirea capacității de depozitare în secția Platforma Sud, situată în afara orașului Constanța. Scopul acestuia este de a transfera capacitățile existente către secția Platforma Nord, situată în municipiul Constanța.

În secţia Platforma Nord, corp A și corp B, terenul are o suprafață de 38 hectare şi oferă multiple facilități de acces la infrastructura publică rutieră și feroviară. Mai exact, fiind situat în oraș, lângă Gara Constanța, precum și la infrastructura de utilități publice, cum ar fi conexiunea la apă, canalizare, energie electrică și gaze naturale.

Posibile direcții de dezvoltare în această zonă ar fi:

– investiții în sectorul rezidențial: construcția de ansambluri de locuințe, inclusiv locuințe ecologice prin integrarea tehnologiilor inovatoare de producere a energiei verzi din resurse regenerabile (energie solară);

– investiții în sectorul public – privat prin construcția de hoteluri, spații de birouri, atât pentru sectorul privat, cât și pentru sectorul public, spații de retail și logistică, soluții integrate pentru ansambluri imobiliare compuse din spații de birouri, spații comerciale și locuințe, săli de conferințe, săli de sport de performanță şi de masă, spații de recreere, spații verzi, parcări.

– investiții în sectorul producției de energie electrică din surse regenerabile, precum construcția unui parc fotovoltaic.

„Implementarea acestor proiecte va conduce la rentabilizarea terenului și la obținerea unor venituri constante, pe termen mediu și lung, care vor asigura dezvoltarea altor activități conexe ce țin de obiectul principal de activitate al companiei. Astfel, Oil Terminal își poate diversifica serviciile și poate contribui la creșterea gradului de acoperire a nevoilor comunității locale și regionale, într-un mod sustenabil și responsabil. În același timp, vor fi îndeplinite obligațiile de mediu privind acest teren, va fi îmbunătățită calitatea vieții populației și vor fi asigurate noi locuri de muncă, cu un puternic impact economic, atât la bugetul local, cât și la cel național, prin taxele și impozitele directe și indirecte ce vor fi achitate”,

se arată într-un comunicat al companiei.

Articole similare

Ad