Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

BELGIA: Expeditorii mărfurilor periculoase trebuie să numească un consilier de siguranță ADR până la sfârșitul lui 2022

Până la 31 decembrie 2022, toți expeditorii care activează pe piaţa belgiană vor fi obligați să numească un consilier de siguranță în contextul transportului de mărfuri periculoase.

„De la 1 ianuarie 2000, această obligație se aplică doar acelor părți implicate care efectuează acțiuni fizice în timpul transportului de mărfuri periculoase, rutier sau feroviar. A devenit clar însă că şi clienții implicați au o responsabilitate fundamentală în lanțul de transport”, a declarat Ria Buysse, resprezentantul Dangerous Goods Training (DGT) Belgia.

În aceste condiţii, obligația a fost extinsă și asupra expeditorilor și inclusă în legislaţia ADR printr-un Decret Regal. Perioada de tranziție până la aplicarea acestei prevederi expiră la 31 decembrie 2022. „Sarcina acestui consilier de siguranță este să se asigure că transporturi de mărfuri periculoase sunt efectuate în siguranță, în conformitate cu reglementările aplicabile. Expeditorii au posibilitatea fie să se ocupe de această sarcină în cadrul companiei, fie să încheie un contract de prestare de servicii cu o persoană specializată din exterior”, a explicat Ria Buysse.

Articole similare

Ad