Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Comisia Europeana a identificat prioritatile retelei de transport

Comisia Europeana a publicat noua studii privind situatia actuala si directiile necesare pentru dezvoltarea retelei TEN-T.
Studiile arata ca pentru realizarea tuturor cerintelor ar fi nevoie de investitii in valoare de 700 miliarde euro, pana in 2030. Se accentueaza, de asemenea, ideea ca este nevoie de o folosire o folosire optimizata a infrastructurii prin aplicarea sistemelor inteligente de transport, administrarea eficienta si promovarea solutiilor futuristice de transport mai curat.
Este prima data cand cineva pune cap la cap si studiaza amanuntit folosind o metodologie comuna zeci de mii de kilometri de sosea, retea feroviara sau rute navale.
 

Violeta Bulc, comisar european pentru transport a afirmat ca „trebuie sa depunem toate eforturile si sa ne asiguram ca reteaua va fi complet operationala pana in 2030. Acum este momentul sa investim in proiectele TEN-T si sa maximizam avantajele masurii Connecting Europe dar si a planului de investitii al comisiei, in valoare de 315 miliarde euro.“
Rezultatele acestor studii vor fi avute in vedere atunci cand se va face alocarea fondurilor UE pentru intervalul 2014-2020.
Reteaua de transport va cuprinde 94 porturi importante cu legaturi feroviare si rutiere, 38 aeroporturi, 15.000 km de cai ferate de mare viteza, 35 de proiecte cross-border care ar reduce blocajele.

Articole similare

Ad