Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Hydrogen Alliance: Canada va aproviziona Germania pentru prima dată în 2025

Germania și Canada au convenit asupra unei cooperări pe termen lung pentru producția și transportul hidrogenului. Ministrul federal al Economiei, Robert Habeck (Verzii), și ministrul canadian al Energiei, Jonathan Wilkinson, au semnat marți, la Stephenville, în provincia Newfoundland și Labrador, un acord care va conduce la exportul de hidrogen din Canada în Germania începând cu anul 2025.

Habeck a calificat acest acord drept o piatră de hotar: „Hidrogenul verde este o cheie importantă pentru o economie neutră din punct de vedere climatic. Trebuie să promovăm cu hotărâre protecția climei pentru a asigura prosperitatea și libertatea. Acest lucru este mai important și mai urgent ca niciodată în aceste zile.” Semnarea a avut loc în prezența cancelarului german Olaf Scholz (SPD) și a prim-ministrului Canadei, Justin Trudeau.

Newfoundland este considerată o locație favorabilă pentru producția de hidrogen verde, care este produs cu ajutorul energiilor regenerabile. În această regiune slab populată există o mare cantitate de vânt și o mulțime de teren pentru a-l transforma în energie. Războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei forțează Germania să își extindă atenția, în special în sectorul energetic.

Deși Canada oferă, de asemenea, gaze naturale lichefiate, Germania ar putea beneficia de acestea doar pe termen mediu, deoarece conductele și terminalele pentru transportul peste Atlantic lipsesc încă. Prin urmare, călătoria s-a concentrat pe producția de hidrogen.

Obiectiv: Crearea unui lanț de aprovizionare transatlantic cu mult înainte de 2030

În memorandumul de înțelegere dintre Republica Federală Germania și Canada se precizează că scopul cooperării este de a „stimula economia hidrogenului și de a crea un lanț de aprovizionare transatlantic pentru hidrogen cu mult înainte de 2030, primele livrări fiind planificate pentru 2025″. În timp ce Canada va investi miliarde de dolari în dezvoltarea tehnologiei și a infrastructurii, guvernul federal va sprijini importatorii naționali în crearea unui coridor comercial internațional.

Un alt obiectiv ar trebui să fie eforturile comune în domeniul cercetării și dezvoltării pentru a avansa dezvoltarea lanțurilor de aprovizionare și a logisticii. În plus, ar trebui create standarde uniforme de producție și ar trebui promovată cooperarea între porturile de pe ambele maluri ale Atlanticului.

Utilizarea hidrogenului nu produce niciun fel de gaze cu efect de seră. Cu toate acestea, pentru a o produce, apa trebuie să fie divizată în hidrogen și oxigen folosind o cantitate mare de energie. Această electroliză este prietenoasă cu clima doar dacă se utilizează energie produsă în mod durabil, de exemplu, electricitate de la soare sau vânt. În principiu, hidrogenul poate servi drept bază pentru combustibili care să înlocuiască cărbunele, petrolul și gazele naturale în industrie și în transporturi. Deoarece producția sa este foarte mare consumatoare de energie, hidrogenul este în prezent mult mai scump decât combustibilii fosili.

Articole similare

Ad