Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Element Industrial și TESLA Group, acord pentru soluții energetice

Element Industrial, dezvoltatorul industrial român de parcuri logistice și TESLA Group, furnizorul slovac de soluţii de energie durabilă au semnat un acord pe termen lung pentru a produce energie verde. Conform parteneriatului TESLA Group va produce și va opera energie fotovoltaică pe acoperișurile proiectelor logistice ELI Parks din România.

ELI Park 4, o clădire nouă de 20.000 mp din București, va fi dotat cu panouri fotovoltaice în al doilea trimestru al anului 2023.

Potrivit președintelui Consiliului de Administrație al Grupului TESLA, au reunit echipele de ingineri ale ambelor companii pentru a optimiza construcția clădirilor şi a facilita instalarea acoperișurilor fotovoltaice înainte de construcția fizică a acestora. Acest lucru ar reduce costurile și timpul de construire al centralei electrice locale, aducând o siguranță mai mare clădirilor și o eficiență operațională crescută a panourilor fotovoltaice instalate.

În prezent, Element Industrial dezvoltă un parc logistic de clasă A în zona București Nord-Vest, adiacentă viitoarei Autostrăzi A0, care va avea un portofoliu de 100.000 mp, până la sfârșitul anului 2022. Compania își propune ca până în 2023 să aibă aproximativ 200.000 mp livrați în toată țara, cu noi proiecte în Ploiești, Bacău și Brăila.

„Acest parteneriat reflectă strategia noastră de a dezvolta un portofoliu sustenabil care să le permită chiriașilor noștri să-şi acopere cel puțin 30% din consumul lor de energie din surse regenerabile, cu un impact pozitiv direct asupra costului total de ocupare”,

a declarat Andrei Jerca, Director General Element Industrial.

„Activăm pe piaţa energiei regenerabile din România din 2010, iar în prezent operăm o capacitate de peste 20 MWp de parcuri fotovoltaice montate la sol și dezvoltăm suplimentar o putere de 900 MWp în sisteme montate la sol. Prin acest parteneriat cu Element Industrial, ne concentrăm pe inovarea conceptuală a energiei solare pentru durabilitatea pe termen lung, care este misiunea noastră cheie.”,

a mărturisit Dušan Lichardus, președintele Consiliului de Administrație al Grupului TESLA.

Articole similare

Ad