Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Un an record pentru producătorii de vehicule utilitare din Marea Britanie

În ciuda impactului grav asupra lanțurilor de aprovizionare și a producției în general, producția de vehicule comerciale a atins recent cote maxime, cu cea mai bună lună iulie din ultimii 6 ani. Nu mai puțin de 8.097 de furgonete, autobuze, camioane, autocare și taxiuri au ieșit pe ușile fabricilor în această lună – cu peste 40% mai mult decât în iulie anul trecut.

A fost, de asemenea, a unsprezecea creștere lunară a producției, astfel încât performanța de la începutul anului este neîntrecută din 2012 încoace, cu 58.693 de unități, cu aproximativ 46,9% mai mult decât în aceeași perioadă din 2021.

Cererea pentru CV-uri este puternică atât acasă, cât și în străinătate, unde aproape 60% din produsele finite ajung să își găsească noi proprietari. Cu toate acestea, din păcate, există încă motive de îngrijorare. Costurile energiei continuă să afecteze industria, în timp ce previziunile privind inflația par să fie din ce în ce mai mari. În același timp, criza costului vieții afectează comerțul.

În sectorul autobuzelor, cele 130 de milioane de lire sterline (153.503.308 de milioane de euro) suplimentare pentru subvenția pentru redresarea autobuzelor, anunțate de guvern săptămâna trecută, vor contribui la sprijinirea serviciilor operatorilor de autobuze și a milioanelor de oameni care le folosesc în fiecare zi.

Aceasta prelungește subvenția cu încă 6 luni și vine în urma apelurilor din partea unui număr tot mai mare de operatori care spun că nu au altă soluție decât să restranga serviciile. Nivelurile cererii s-au redresat treptat de la sfârșitul închiderilor, dar sunt încă sub nivelurile anterioare pandemiei, ceea ce, în mod normal, reduce încrederea operatorilor în investiția în flotele lor.

Cu toate acestea, aceste investiții sunt necesare în întregul sector De vehicule comerciale pentru a îndeplini obiectivele ambițioase ale Regatului Unit în materie de decarbonizare. Economiștii speră ca finanțarea va sosi la timp și va fi suficientă pentru a opri acest val.

Articole similare

Ad