Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Krone si-a preluat integral fabrica din Tire

Pe 29 ianuarie, Krone si partenerul sau turc Dogus Otomotiv au semnat un contract prin care au convenit ca producatorul german sa preia toate actiunile fabricii de semiremorci din Tire (Turcia), care din octombrie 2007 si pana acum a apartinut ambelor companii.
Decizia a fost luata deoarece Dogus intentioneaza sa se concentreze mai mult asupra sectorului de servicii, in timp ce Krone vrea sa se extinda in Turcia si pe pietele din jur, despre care Bernard Krone considera ca vor continua sa se dezvolte si sa solicite tot mai multe echipamente de transport.
 

Compania germana intentioneaza sa foloseasca in Turcia reteaua de distributie existenta deja si de aici sa inceapa extinderea spre zonele invecinate.
Cele doua familii detinatoare ale companiilor, Krone si Sahenk, au convenit sa nu ofere mai multe detalii despre aceasta tranzactie.
Reamintim ca Dogus Otomotiv vinde semiremorci Krone in Turcia din 2003, iar in noiembrie 2007 cele doua companii au incheiat un joint venture si au investit impreuna circa 35 de milioane de euro pentru o fabrica avand capacitatea de 10.000 de vehicule/an. Initial s-a dorit ca productia sa inceapa in primul trimestru din 2009, dar din cauza situatiei economice totul s-a amanat pana la finalul lui 2012, iar inaugurarea oficiala a avut loc in aprilie 2013.
In prezent, aici lucreaza circa 100 de angajati, iar productia vizeaza mai ales semiremorci Krone standard.

Articole similare

Ad