Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Franța autorizează greutatea totală de 46 t pentru transport intermodal

Așa cum v-am informat deja la final de iulie, un decret apărut în Franța autorizează, până la sfârșitul lui 2023, sub formă de test, o greutate totală de 46 t pentru ansamblurile rutiere cu cel puțin patru axe care acoperă, pe întreg teritoriul acestei țări, partea rutieră a unui transport intermodal.

Experimentul cu durată de 18 luni are ca scop înțelegerea beneficiilor care ar putea rezulta din această derogare, în contextul în care Franța este foarte interesată de promovarea intermodalului. O comisie specială va fi invitată să evalueze în detaliu impactul măsurii din punct de vedere al mediului, al infrastructurii și al siguranței rutiere, dar mai ales să determine dacă creșterea limitei de greutate la 46 t are efecte pozitive asupra costurilor.

În ceea ce privește intermodalitatea vizată de decret, ea se referă atât la rutier+feroviar și la rutier+maritim, ci și la rutier+fluvial, care în Franța acoperă 6,7 miliarde de tone-km și reprezintă aproape 2% din volumul total de marfă transportat în țară.

Articolul din iulie îl puteți găsi la

https://traficmedia.ro/franta-autorizeaza-camioane-de-46-de-tone-pentru-transportul-intermodal/

Articole similare

Ad