Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

APIA considera ca Programul Rabla si-a trait traiul

Asa cum a aratat Brent Valmar, vicepresedintele APIA, cu ocazia conferintei de presa anuale, Dacia detine aproape 51% din numarul total de autovehicule vandute in 2014 in Romania prin Programul Rabla, cu 10.279 de unitati din 20.280, urmat de Skoda, Renault, Ford, Volkswagen s.a.
Un alt efect pozitiv al acestui program in afara de vanzarea acestui numar important de masini noi a fost retragerea de pe piata a unui numar similar de masini vechi si poluante, deci e clar ca programul functionat bine.
 

Insa, desi recunoaste asta, Asociatia continua sa sustina, asa cum a facut-o in ultimii ani, ca Rabla si-a atins limitele. „A introdus asteptare pe o perioada record, de peste 10 ani, asa ca a venit momentul sa tratam piata si mecanismele de control ale pietei cu respect si sa o lasam sa-si gaseasca propriile metode de sustinere. Nici in 2012 n-ar mai fi trebuit sa existe, cu atat mai putin in 2015, dar nu putem nega faptul ca in 2014 programul a fost util pentru institutii ale statului sau pentru persoane cu putere mica de cumparare.“
Daca totusi autoritatile decid ca Rabla sa continue, macar sa inceapa cat mai curand. Sau sa se spuna cat mai devreme ca nu continua, ca oamenii sa nu mai amane achizitiile in primele 3-4 luni din an asteptand sa vada ce se intampla din acest punct de vedere.

Articole similare

Ad