Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Transportatorii propun neimpozitarea profitului reinvestit

In continuarea discutiilor cu conducerea Ministerului Finantelor Publice, reprezentantii asociatiilor profesionale ale transportatorilor au trimis cateva propuneri legislative menite sa le creasca competitivitatea. Pe langa propunerea de a mentine posibilitatea de acordare a diurnelor neimpozabile soferilor profesionisti, la fel ca pentru orice alte categorii sociale atunci cand acestea se afla in delegatie, transportatorii au mai cerut si neimpozitarea profitului investit in mijloace de transport, cu atat mai mult cu cat parcul auto national este din ce in ce mai invechit, iar conditiile de finantare oferite pe piata romaneasca sunt mult mai restrictive si cu costuri mai mari decat cele de care beneficiaza transportatorii din alte tari.
 

Transportatorii isi mai doresc sa initieze un dialog cu Ministerul FInantelor Publice si cu Agentia Nationala de Administrare Fiscala astfel incat autoritatea fiscala sa fie convinsa sa-si accentueze mai degraba rolul preventiv decat cel punitiv, prin informari publice si activitati de control tematice cu scopul corectarii unor situatii. De asemenea, ar fi bine ca procedurile activitatii de control sa includa si acordarea contribuabilului a posibilitatii de a raspunde acuzatiilor aduse de inspectorii fiscali inainte de a bloca activitatea curenta prin punerea de popriri pe conturile firmei, uneori din greseala.
Pentru a evita abuzurile organelor de control, reprezentantii asociatiilor transportatorilor au cerut „responsabilizarea reprezentantilor autoritatii fiscale in cazul efectuarii unor abuzuri sau erori in cadrul procedurilor de inspectie fiscala”.
Mai mult decat atat, documentul inaintat conducerii MFP contine si propuneri curajoase precum „crearea unui sistem de egalitate intre autoritatile fiscale si contribuabili in ceea ce priveste dobanzile si penalitatile de intarziere datorate pentru neindeplinirea in termenul prevazut de lege a obligatiilor de plata (….), fara a obliga contribuabilul sa ceara aceste drepturi in instanta”.

Articole similare

Ad