Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Consiliul Judetean Hunedoara pierde procesul privind taxa de tranzit

Pe 12 februarie s-a dat solutia in prima instanta in cazul taxei de tranzit instituita de Consiliul Judetean Hunedoara prin Hotararea 237/2013. Astfel, a fost admisa actiunea in contencios administrativ formulata de Prefectul Judetului Hunedoara contra Consiliului Judetean Hunedoara. De asemenea este anulata Hotararea Consiliului Judetean Hunedoara nr.237/29.11.2013. A fost admisa ?i cererea de interventie principala formulata de SC Luxorcomp SRL in contradictoriu cu Consiliul Judetean Hunedoara. Tot in aceasta hotarare se stipuleaza ca Consiliul Judetean Hunedoara trebuie sa plateasca SC Luxorcomp SRL suma de 668,63 lei, cheltuieli de judecata. Aceasta hotarare poate fi atacata in 15 zile, la Tribunalul Hunedoara.
 

Prin HCJ 237/2013 s-a instituit o taxa de acces ce ajunge la 20.000 de lei pe an pentru vehiculele cu MTMA mai mare de 10 t/axa, iar amenda pentru lipsa autorizatiei poate fi chiar de 5.000 de lei. In plus, taxa este discriminatorie deoarece lasa netaxata o buna parte din vehiculele comerciale cu masa maxima pe axa mai mica de 5,5 t.
Desi titlul hotararii se refera la toate vehiculele de peste 5,5 t pe axa, in text se precizeaza ca aceasta se aplica doar vehiculelor care transporta bunuri divizibile provenite din exploatarea balastierelor, carierelor sau alte proveniente. In iunie anul trecut, hotararea a fost atacata in Instanta de Institutia Prefectului Hunedoara, iar pana la rezolvarea litigiului, aplicarea acestei a fost suspendata.

Articole similare

Ad