Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

CE promite o solutie unica de plata a taxelor de drum

Unul dintre obiectivele noului Comisar european de Transport, Violeta Bulc, este implementarea unei solutii unice, simple, de plata a taxelor de drum, deoarece sistemele actuale sunt invechite si deci au nevoie de actualizare. Noul oficial european s-a pronuntat in favoarea unei metode de plata bazate pe distanta parcursa si si-a manifestat deschiderea de a sta de vorba cu cei direct interesati, pentru a alege cea mai buna solutie.
Demn de subliniat este faptul ca, asa cum arata Michel Kramer, presedintele Comisiei de Transport din cadrul Parlamentului European, numai 0,9% din drumurile din Europa sunt taxate, in timp ce in cazul caii ferate fiecare kilometru este taxat.
 

In ceea ce priveste anuntul facut de presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, referitor la planul de investitii in infrastructura si la cele 315 miliarde de euro ce urmeaza sa fie alocate in acest sens in urmatorii trei ani, prin parteneriate public-private, Violeta Bulc s-a declarat foarte entuziasmata, deoarece acesta va aduce numeroase beneficii economice si sociale si va permite mai multa interconectivitate intre modurile de transport.
In ceea ce priveste transportul maritim, Violeta Bulc estimeaza ca va fi o separare intre marile porturi ale Europei si porturile specializate si o mutare treptata a traficului din Europa de Nord spre Europa Centrala, prin Marea Neagra, ceea ce va duce la un transport global mai rapid si mai economic.

Articole similare

Ad