Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Tarile estice iau atitudine

Pe site-ul asociatiei patronale NIT – Hungary a aparut scrisoarea comuna a ministrilor de resort al transporturilor si al muncii din 10 tari (Bulgaria, Croatia, Cehia, Estonia, Ungaria, Lituania, Polonia, Romania, Slovacia si Slovenia), adresata ministerelor de resort din Germania, in privinta legislatiei germane discriminative, anticoncurentiale al salariului minim.
Reprezentantii celor zece tari atrag atentia asupra faptului ca interpretarea care i se da acestei legii va afecta probabil intr-un mod ireversibil piata interna, si mai ales sectorul transporturilor. Printre consecintele posibile se pot enumera segmentarea pietelor, poveri suplimentare asupra opratorilor de transport si, bineinteles, pierderi financiare imediate.
 

In aceeasi scrisoare se mentioneaza teama ca aplicarea acestei lege ar putea fi un impuls pentru alte tari europene care ar putea si ele, la randul lor, sa adopte legi similare, protectioniste pentru piata lor locala. Mai mult, toti cetatenii Europei vor avea de suferit de pe urma aplicarii legii ca urmare a cresterii tarifelor de transport, si, implicit, a preturilor pentru produse.
De aceea, semnatarii scrisorii cere Germaniei sa revizuiasca modul de aplicare al acestei legi asupra operatiunilor de transport international, dar si cabotaj, cel putin pana ce Comisia Europeana va clarifica pe deplin daca legea salariului minim este in concordanta cu cerintele legislatiei europene.

Articole similare

Ad