Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Colliers International lanseaza serviciul de certificare LEED Commercial Interiors

Colliers International lanseaza o noua linie de servicii dedicata certificarii verzi a spatiilor interioare, dupa sistemul de evaluare LEED Commercial Interiors. Noul serviciu raspunde in mod particular nevoii chiriasilor din cladirile de birouri de a alinia spatiul pe care il ocupa la standardele de sustenabilitate si de imagine ale companiei, marcand astfel un nou prag in maturizarea pietei imobiliare locale.
Primul proiect din Romania tinteste certificarea sediului Colliers International din Bucuresti, primul din reteaua globala a companiei, care numara 485 de birouri in 63 de tari.
 

Certificarea verde vine in continuarea unui demers anterior al echipei din Romania – in 2013, Colliers s-a aliat cu ASUS, Techo, Bene, Bittnet Systems, Saint-Global RIGIPS si studioul de arhitectura Prographic pentru a-si transforma biroul din Bucuresti intr-un prototip al biroului viitorului, creat integral dupa cerintele angajatilor apartinand Generatiei Y. Pentru certificarea LEED-Commercial Interiors, Colliers a apelat la solutiile de iluminat ”verzi” oferite de Greentek, cu scopul de a imbunatati calitatea iluminatului interior, de a creste astfel eficienta si confortul angajatilor si a reduce costurile cu electricitatea.
Colliers International este una dintre primele companii de consultanta imobiliara din Romania acreditate sa ofere consultanta pentru certificarea verde a cladirilor, ca urmare a lansarii acestui serviciu in Romania in 2011. Compania ofera consiliere in vederea obtinerii certificatelor LEED si BREEAM, atat pentru cladirile existente, cu scopul de a imbunatati performanta si sustenabilitatea acestora, cat si pentru proiectele noi. In prezent, Colliers asista 19 proiecte in Romania si peste 30 de proiecte la nivelul Europei Centrale si de Est in vederea obtinerii certificarii verzi.

Articole similare

Ad