Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Irizar a inchis 2014 cu 535 milioane de euro cifra de afaceri

Producatorul spaniol Irizar a inchis anul trecut cu o cifra de afaceri de 535 de milioane de euro, din care 82% a fost realizata pe pietele de export. 2014, care a marcat si implinirea a 125 de ani de istorie a grupului basc, a fost foarte bun in special pentru fabrica din Ormaiztegi, care a lucrat la „foc continuu“. Astfel, daca in timpul crizei economice productia din Brazilia si Mexic a reprezentat motorul de crestere, cu 47% din vanzari, anul trecut raportul s-a mai egalizat, cu 42% pentru acestea doua si 38% pentru fabrica din Spania.
 

Practic, vanzarile realizate de fabricile de peste Ocean s-au redus in 2014 cu 15%. Restul de aproximativ 20% din cifra de afaceri a fost realizata de vanzarile cumulate ale celorlalte companii din cadrul grupului.
Productia de autobuze si autocare la Irizar Ormaiztegi a crescut in 2014 cu 15% fata de anul precedent, cand crescuse tot cu 15% comparativ cu 2012. Astfel, cota de piata detinuta de grup pe piata autohtona a ajuns la nivelul record de 47%.
2015 este asteptat cu optimism. Principalul obiectiv este de a dubla numarul vehiculelor integrale Irizar, atingand 200 de unitati, ceea ce ar reprezent 20% din totalul productiei. De altfel, la sfarsitul lui ianuarie, Irizar a livrat cel de-al 2.000-lea autocar i6 catre Empresa Ruiz, parte a grupului Ruiz de Madrid. Vehiculul face parte dintr-un lot de cinci unitati, dintre care doua autocare carosate pe sasiu Scania si trei i6, de 12,20 m lungime.
Se estimeaza, de asemenea, o revigorare a situatiei economice din Mexic si Brazilia, ceea ce s-ar putea vedea si in productia locala. In acelasi timp, va continua politica de construire a modelului Century pentru piata europeana in fabrica din Maroc. Tot in acest an a inceput constructia unei fabrici dedicate pentru produse, componente si sisteme pe electro-mobilitate in Aduna, care va intra in operare in 2016.

Articole similare

Ad