Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Samsung SDI Investește suplimentar 1,2 miliarde de euro în Ungaria pentru a extinde producția de baterii pentru vehicule electrice

Samsung SDI intenționează să investească 1,2 miliarde de euro în Europa pentru a-și extinde producția de baterii pentru vehicule electrice. Aceasta își va extinde fabrica de baterii pentru vehicule electrice din Ungaria și va crește capacitatea de producție. În acest fel, se așteaptă să asigure o capacitate de producție de baterii pentru 1 milion de vehicule electrice pe an. Pe lângă extinderea fabricii din Ungaria, aceasta va extinde capacitatea de producție la 60GWh pe an până în a doua jumătate a anului viitor. 60GWh este cantitatea de producție care îi va permite să instaleze baterii de mare capacitate la peste 1 milion de VE. Producția ar putea crește cu 70-80% față de capacitatea de producție actuală a uzinei din Ungaria.

Samsung SDI va face și alte investiții de mare anvergură în străinătate în funcție de viitoarele condiții de piață. Investiția la scară unică se estimează a fi cea mai mare din toate timpurile. 

Investiția Samsung SDI în Europa este un răspuns la cererea de baterii EV din partea industriei auto globale. Cererea de baterii pentru VE a crescut brusc în principal în Europa, unde se află mulți producători de automobile. De asemenea, constructorii de automobile la nivel mondial încep să își fabrice propriile baterii din cauza lipsei de aprovizionare cu baterii. Se crede că investițiile pe scară largă au fost făcute ca răspuns la deficitul de aprovizionare, care a fost atât de sever încât a fost dificil să se producă câte vehicule electrice ar fi fost cerute.

Această investiție este văzută ca o schimbare față de strategia Samsung SDI, care a prioritizat creșterea orientată spre profitabilitate. Samsung SDI a reușit să obțină profituri record în al doilea trimestru al acestui an. Compania și-a extins activitatea în domeniul bateriilor pentru vehicule electrice, axată pe „PRiMX”, o marcă independentă de baterii pentru vehicule electrice cu valoare adăugată mare. Marja de profit operațional a fost de 6% în prima jumătate a acestui an, cea mai mare din industria națională a bateriilor. Samsung SDI și-a asumat provocarea unei creșteri durabile prin investiții pe scară largă. Numărul tot mai mare de comenzi de baterii EV de la Samsung SDI este un alt efect pozitiv. PRiMX va fi instalat în noile EV-uri premium, cum ar fi Volkswagen, BMW, Audi, Stellantis și Volvo. Se preconizează extinderea produselor PRiMX cu valoare adăugată mare în jurul noilor mărci de vehicule electrice ale acestor companii.

Articole similare

Ad