Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Amenzi usturatoare pentru platile la negru a angajatilor straini in Franta

Dupa ce a declarat razboi firmelor care fac cabotaj in Franta, prin interzicerea petrecerii odihnei saptamanale in cabina camionului, guvernul francez este in curs de finalizare a unei alte legi care sa loveasca fraudele din spatele angajarii de lucratori straini, fenomen intalnit cu precadere in transportul rutier, constructii si agricultura.
Potrivit statisticilor prezentate de autoritatile franceze, numarul lucratorilor straini detasati in Franta a crescut cu pana la 8%. Cei mai multi angajati detasati in Franta sunt portughezi (19%), urmati de polonezi (16%) si romani (11%).
 

Autoritatile franceze au mentionat ca de regula detasarea lucratorilor straini se face legal la inceput, in timp strecurandu-se si elemente de frauda in modul de colaborare si plata a acestora. In plus, un polonez care lucreaza in Franta primeste cu 30% mai putini bani decat un francez pentru acelasi tip de activitate.
Potrivit guvernului francez, amenda pentru detasare frauduloasa trebuie crescuta pana la 500.000 de euro. Toate regulile stabilite in general pentru detasare privind comunicarea si obligatiile angajatorului vor fi aplicate si in sectorul transporturilor, cu scopul de a permite autoritatilor de control sa verifice conditiile detasarii angajatilor chiar si in caz de cabotaj si transport international.

Articole similare

Ad