Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

MET Group intenționează să se extindă pe piața românească a energiei regenerabile

MET Group, un furnizor de energie electrică, gaze naturale și servicii energetice din Elveția, deja prezentă pe piața românească prin MET România Energy, a intrat recent pe piața poloneză de energie regenerabilă și intenționează să se extindă și în România.

Compania a preluat recent un proiect de dezvoltare pentru panouri de fotovoltaice în vestul Poloniei, cu o capacitate de producție preconizată de 60 MW. Construcția ar trebui să înceapă în 2023. Aceasta este prima investiție a MET în sectorul energiei regenerabile din Polonia.

MET Group a înaintat puternic pe piața energiilor regenerabile în ultimii ani, preluând o serie de parcuri eoliene și solare în Italia, Spania, Bulgaria și Ungaria.

Potrivit directorului general al MET Group pentru regenerabile, Christian Hürlimann, grupul vizează noi investiții și îmbunătățiri pentru energia regenerabilă în România, Croația și Germania.

Înființată în 2007 de Benjamin Lakatos, fost director al companiei naționale de petrol din Ungaria și MOL. În prezent, MET este deținută de MET Austria Energy Trade Gmbh (care deține o participație de 99,99996%) și MET Holding AG (care deține 0,00004% din titlurile MET România).

MET are filiale în 13 țări, cu activități pe 27 de piețe naționale de gaze naturale și 22 de hub-uri energetice internaționale. Veniturile grupului pentru 2021 au fost de 18,1 miliarde de euro, în creștere față de 2020, când au înregistrat 11,2 miliarde de euro.

Articole similare

Ad