Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Presedintele Automobile Bavaria Group a primit Crucea de merit in grad de cavaler a Ordinului de Merit al Germaniei

Presedintele Republicii Federale Germania, Joachim Gauck, a acordat lui Michael Horst Schmidt Crucea de merit in grad de Cavaler a Ordinului de Merit al Republicii Federale Germania. Ceremonia de acordare a ordinului si brevetului a avut loc la resedinta Ambasadorului Germaniei la Bucuresti, Werner Hans Lauk, desemnat de Presedintele Joachim Gauck sa inmaneze in cadru festiv aceasta distinctie domnului Schmidt, pentru merite deosebite in dezvoltarea relatiilor romano-germane si a conservarii patrimoniului cultural al minoritatii germane in Romania.
 

La eveniment a participat si Presedintele Romaniei, Klaus Werner Iohannis, reprezentanti ai Parlamentului Romaniei, ai Bundestag-ului German si ai Casei Regale a Romaniei, dar si personalitati ale vietii culturale, economice si spirituale printre care Ion Caramitru, Lazar Comanescu, Emil Hurezeanu, Astrid Fodor, Radu Merica, Rectorul Universitatii „Lucian Blaga” din Sibiu, Profesor Doctor Ing. Ioan Bondrea si membrii familiei Schmidt.
Ordinul Crucea de merit in grad de cavaler a Ordinului de Merit al Republicii Federale Germania a fost initiat in anul 1951 de Presedintele Germaniei Theodor Heuss. Ordinul se acorda unor personalitati ale caror merite deosebite in domeniile economic, social, politic sau spiritual aduc un aport semnificativ pentru bunastarea natiunii si reprezinta cea mai inalta distinctie acordata de Presedintia Germaniei.

Articole similare

Ad