Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Vanzarile de remorci au crescut in 2014

Conform raportului CLEAR International, piata de remorci din vestul Europei a avut o crestere semnificativa in comparatie cu 2013, de 14,8%.
Cele mai mari cresteri s-au inregistrat in Germania si Marea britanie, cu un plus de 5.000 de unitati. Si pietele din Spania, Franta sau Olanda s-au comportat bine, cu cresteri de pana in 2.000 de unitati. De fapt, doar Italia, Norvegia si Danemarca au avut scaderi de doua cifre cu mentiunea ca ultimele doua au avut cresteri foarte mari in anii trecuti.
 

Piata britanica este interesanta deoarece chiar daca la capitolul remorci cresterea a fost de 27%, piata camioanelor grele a scazut cu 29%. Un motiv ar putea fi achizitiile importante realizate inainte de intrarea in vigoare a normelor Euro 6. Pentru 2015 se estimeaza ca situatia va fi exact invers, vor creste vanzarile de camioane si vor scadea cele de remorci.
Pentru anul acesta se estimeaza ca cele 7 economii mari ale Europei de Vest vor avea un PIB crescut, deci vor creste investitiile, cu exceptia Italiei, care va creste in 2016.

Articole similare

Ad