Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Hellmann Worldwide Logistics, partener logistic exclusiv pentru testele IFOY

Saptamana testelor IFOY de anul acesta s-a desfasurat la Osnabrück, incepand cu 19 februarie, la sediul companiei Hellmann Worldwide Logistics, care a echipat cladirea special cu wi-fi pentru a permite celor 22 de membri ai juriului din 14 tari, care stabilesc finalistii, postari pe Twitter si transmiterea de mesaje si e-mailuri privind testele, in timp real. „Descrierea teoretica a fiecarui model nu formeaza o baza suficienta pentru un verdict bine fondat. De aceea, in saptamana de teste, nominalizatii trebuie sa dovedeasca in practica ceea ce au specificat in prezentarea lor“, explica Anita Würmser, presedinte executiv al juriului IFOY.
 

„Oscarul pentru intralogistica“ este acordat pentru cinci categorii care vizeaza echipamente de la 2 t, la peste 8 t (de la incarcatoare la reach trucks). „Mare parte dintre cele 12 vehicule nominalizate pot fi transportate doar folosind echipamente speciale“, a spus Stefan Haase, project manager la Hellmann Worldwide Logistics, organizatorul transporturilor pentru IFOY Award. Ca urmare, Hellmann a efectuat aceste activitati de transport dificile impreuna cu firme specializate, ca Pfaff, Marcus si TMM. Anul acesta cinci producatori au ajuns in runda finala: Clark, Jungheinrich, Still, Toyota Material Handling si Unicarriers, capacitatea de testare fiind la limita la categoria „utilajelor pentru depozit“, cu un total de cinci modele nominalizate.
In premiera, anul acesta serviciile logistice pentru Premiul IFOY au fost reunite si contractate la nivel central, Hellmann fiind desemnat castigator al contractului inaintea mai multor competitori. Serviciile au fost externalizate anul acesta datorita importantei tot mai mari acordata testelor IFOY pentru sectorul intralogistic, dar si faptului ca transporturile trebuiau programate si executate just-in-time, pentru a nu influenta testele ulterioare. In plus, unele echipamente necesitau solutii exceptionale privind infrastructura de testare, cum ar fi noul reach truck FM-X de la Still, al carui sistem de amortizare a oscilatiilor necesita un mediu specific de testare. „Am fost capabili sa utilizam depozitul Hellmann cu inaltimi mari pentru aceasta parte a testului, asigurand conditii reale de testare“, a precizat Anita Würmser.
Mai mult, Hellmann a organizat si un workshop de logistica, precum si un spatiu de lectura in cladirea "Speicher III" din Osnabrück, pus la dispozitie pentru intalnirile juriului. „Hellmann a sprijinit IFOY Award in practica in toate domeniile de organizare“, a explicat Anita Würmser.
Pe 26 februarie camioanele au fost pregatite sa transporte inapoi stivuitoarele nominalizate, pe 5 mai fiind programata o alta calatorie pentru IFOY Award 2015, la expozitia CeMAT@transportlogistic din München, unde vor fi acordate trofeele.

Articole similare

Ad