Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Finantari in crestere cu 25% pentru BRD Sogelease in 2014

BRD Sogelease IFN S.A, filiala de leasing financiar a BRD – Groupe Société Générale, a acordat in 2014 finantari in valoare totala de 95 milioane euro, inregistrand o crestere cu 25% comparativ cu 2013 si a incheiat un numar de 1.950 contracte de leasing.
Rezultatele inregistrate la finele lui 2014 au consolidat pozitia BRD Sogelease pe piata de leasing, ocupand locul trei in topul companiilor de finantare afiliate sistemului bancar. La nivelul intregii piete de leasing, Sogelease a inregistrat o cota de piata de 7,2% in crestere cu 1,1% comparativ cu rezultatul anului precedent.
 

Ponderea de 61,8% din totalul finantarilor apartine sectorului auto, acesta avand o contributie importanta in totalul finantarilor pe piata de leasing din Romania in 2014, urmata de 35,3% finantari destinate echipamentelor si 2,8% sectorului imobiliar.
O crestere semnificativa s-a inregistrat in finantarea vehiculelor comerciale grele, inclusiv a celor destinate transportului de persoane cu 31% comparativ cu 2013. Totodata, autoturismele si vehiculele comerciale usoare au avut o evolutie ascendenta (+20%) comparativ cu anul precedent, ponderea in total portofoliul ramanand relativ constanta.
Desi la nivelul pietei de leasing volumul finantarilor acordate pentru echipamente a inregistrat un regres simtitor (-11%), BRD Sogelease a reusit sa acorde finantari in crestere cu 26% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. In topul industriilor sustinute de BRD Sogelease se afla sectorul agricol, industria metalurgica, sectorul constructiilor, medical si IT.
2014 a fost un an satisfacator, reusind atingerea obiectivelor propuse atat din punct de vedere a cresterii cifrei de afaceri, cat si a profitabilitatii. Pentru 2015 ne propunem continuarea evolutiei ascendente inregistrate anul trecut, in contextul unor previziuni optimiste asupra mediului economic din Romania. Totodata va insemna eficientizarea costurilor si optimizarea fluxurilor de lucru pentru furnizarea de servicii prompte si de calitate clientilor nostri”, a declarat Jan Kotik, Director General al BRD Sogelease.
IMM-urile reprezinta ponderea majoritara in totalul finantarilor acordate de BRD Sogelease pe parcursul anului trecut, acest segment constituind centrul de interes al finantatorilor si in 2015. In ceea ce priveste moneda de finantare, s-a inregistrat o usoara crestere a finantarilor acordate in moneda nationala comparativ cu finele anului 2013, desi preferinta clientilor la momentul ofertarii ramane finantarea in euro.
In 2014, BRD Sogelease a gestionat favorabil vanzarea bunurilor recuperate existente in stoc si a inregistrat o diminuare a numarului de vehicule si echipamente reposedate ca urmare a rezilierii contractelor neperformante.

Articole similare

Ad