Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Transportatorii rutieri germani iau măsuri împotriva prețurilor ridicate la carburanți

Creșterea prețurilor la carburanți pune în pericol și multe companii de transport mici și mijlocii din Germania, după cum arată 2 evenimente din august. Prima este o luare de poziție a asociației Blv-Pro, care reprezintă exact acest segment de piață, potrivit căreia mulți transportatori vor trebui să închidă dacă guvernul nu va implementa măsuri concrete în curând. Pentru a le salva, asociația solicită un plafon de 2 euro pe litru la prețul motorinei și o reglementare care să reducă termenele de plată.

Se mobilizează și companiile de transport rutier de mărfuri care au achiziționat (cu stimulente publice substanțiale) vehicule comerciale alimentate cu LNG, care în Germania a ajuns la 4 euro pe kg. Deja multe vehicule sunt trase pe dreapta, iar unele companii riscă să fie închise.

Pentru a aborda această situație, șoferii de camioane au organizat o demonstrație în centrul Berlinului, pe 12 august, cu vehicule comerciale din diferite locații din Germania. Potrivit poliției, au participat 65 de vehicule, ceea ce a provocat perturbări în traficul din oraș.

Articole similare

Ad