Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Sprijin financiar sub formă de împrumut pentru firmele românești afectate de războiul din Ucraina

BERD acordă împrumuturi în valoare de 25 de milioane de euro Băncii Transilvania, pentru a-și sprijini împrumuturile acordate întreprinderilor în mediul economic provocator cauzat de războiul cu Ucraina și pentru a o ajuta în continuare să susțină economia.

Împrumutul se încadrează în plafonul de două miliarde de euro al BERD pentru reziliență și mijloace de trai, care sprijină companiile și țările afectate direct sau indirect de războiul cu Ucraina. Economia românească a fost afectată negativ de efectele de propagare, inclusiv inflația – prețurile de consum au crescut cu 15,1% față de iunie 2021, în timp ce prețurile de producție au crescut cu 48,1% – și a tensionat lanțurile de aprovizionare și infrastructura logistică, afectând un spectru larg de sectoare economice.

Împrumutul va respecta Directiva de Rezoluție și Recuperare Bancară a Uniunii Europene, ajutând Banca Transilvania să-și atingă obiectivele de reglementare. Banca Transilvania este cea mai mare bancă din România după active totale, cu o rețea de aproximativ 500 de sucursale la sfârșitul lui 2021. Banca este listată la Bursa de Valori București cu peste 60% din capitalul său deținut de investitori români.

BERD este un investitor instituțional important în România. Până în prezent, a investit aproape 10 miliarde de euro în 493 de proiecte din țară. O prioritate a BERD în activitatea sa în România este diversificarea și aprofundarea sistemului financiar și consolidarea rezistenței acestuia.

Articole similare

Ad