Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

RATB testeaza autobuze electrice

Odata cu venirea primaverii, RATB a demarat testarea autobuzului electric SOR EBN 10.5, fiind interesat de o eventuala implementare a solutiilor de transport ecologice cel putin pe zona de centru a Bucurestiului. Cum valoarea de achizitie este mai mare decat in cazul autobuzelor conventionale, Primaria Capitalei ar putea incerca sa obtina finantare din fondurile europene. Mai sunt insa niste conditii de eligibilitate de indeplinit. Intre timp, bucurestenii pot calatori gratuit la bordul autobuzului SOR timp de doua saptamani, cat vor dura testele.
 

Autobuzul SOR EBN, de 10,5 m lungime, este fabricat de producatorul ceh SOR Libchavy si are o capacitate de 85 de locuri. Dotat cu motor asincron Skoda Electric, instalatie electrica Cegelec si acumulatori Winston Battery/Li’ion, vehiculul confera o autonomie maxima de 250 de kilometri, aceasta variind insa in functie de conditiile de trafic. Spre deosebire de alte autobuze similare, SOR are sistem de incalzire Webasto, care si-ar fi putut dovedi cu succes utilitatea daca temperatura exterioara ar fi fost mai mica.
Vehiculul a fost plasat la autobaza Pipera si va fi condus de trei soferi cu experienta in transportul electric. Cum conditia producatorului a fost sa nu se aduca modificari la interior nu s-au putut monta validatoarele de carduri, astfel ca pasagerii vor beneficia de transport gratuit la bordul autobuzului electric. Nu este exclus insa sa li se solicite insa impresii de calatorie.
SOR este reprezentat in Romania de catre Anadolu Automobil Rom.

Articole similare

Ad