Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Italia: Tahografe manipulate și accidente la transportul de tomate

Un șofer a fost descoperit de Polstrada conducând un camion la care tahograful a fost manipulat, având în semiremorcă roșii. Polițiștii au constatat că nu era vorba de tradiționalul magnet, ci de un mecanism electronic ascuns cu grijă în cabina șoferului autocamionului articulat, o metodă care nu este ușor de descoperit de către polițiștii din atelier. Mai exact, este vorba de un senzor de mișcare ascuns, controlat de o telecomandă ascunsă în cabină și capabil – precis – să modifice timpul de condus al șoferului.

„Șmecheria” l-a costat pe șofer o amendă de peste 1.700 de euro, cu retragerea permisului, suspendarea ulterioară a acestuia de la 15 zile la 3 luni și scăderea a 10 puncte.

Iar săptămâna un accident mortal pe lângă Roma a implicat un camion care transporta tot roșii. Este posibil să nu fie o coincidență faptul că la baza ambelor incidente se află campania de tomate. Transportul fructelor perisabil este extrem de concentrat în timp și se bazează, de asemenea, pe ritmuri de lucru foarte strânse și pe marje foarte mici, deoarece cu cât se așteaptă mai mult de la momentul culesului până la cel al prelucrării, cu atât pasta devine mai acidă și, prin urmare, de calitate inferioară.

Transporturile sunt mai rapide și, în situația în care se lucrează cu autovehicule destul de vechi (cu an de producție anterior lui 2006, adică anul în care a fost introdus tahograful digital), este mult mai ușor să se ocolească reglementările. Evident, dacă cineva nu dispune de astfel de vehicule, atunci recurge la stratageme ilegale de genul celor găsite în acest caz.

Articole similare

Ad