Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Raben se alătură companiilor cu obiective de decarbonizare verificate științific

Raben Group s-a alăturat inițiativei internaționale Science Based Targets („SBTi”) și și-a stabilit obiectivele pe termen scurt de decarbonizare. Acestea au fost validate de experții SBTi, confirmând faptul că direcția de reducere a CO2 este conformă cu cunoștințele științifice și sprijină în mod realist oprirea încălzirii globale la sub 2⁰C în comparație cu vremurile preindustriale.

Organismul global SBTi reprezintă colaborarea dintre CDP, United Nations Global Compact, World Resources Institute (WRI) și World Wide Fund for Natura (WWF). Acesta permite companiilor să stabilească obiective ambițioase de reducere a emisiilor, în conformitate cu cele mai recente date științifice climatice.

Menținerea creșterii temperaturii medii în întreaga lume sub 2⁰C este un obiectiv global care duce la oprirea schimbărilor climatice. Eșecul acțiunii climatice este unul dintre cele mai grave riscuri globale pentru următorul deceniu, identificate în Raportul Global Risc al Forumului Economic Mondial. În același timp, având în vedere nivelul actual de ambiții exprimat în politicile climatice globale adoptate până la sfârșitul lui 2020, ne putem aștepta ca temperatura medie globală să crească la aproximativ 3°C față de vremurile preindustriale. Aceasta înseamnă o nevoie urgentă pentru ca toate entitățile să se implice în lupta pentru reducerea emisiilor atmosferice și stoparea schimbărilor climatice.

„A te alătura grupului de companii care și-au stabilit obiective de reducere bazate pe știință nu este doar o onoare, ci mai presus de toate un angajament uriaș. Cred că noi toți, dar mai ales companiile, avem o responsabilitate pentru viitorul planetei noastre. Prin stabilirea obiectivelor și prin verificarea acestora de către experții SBTi, ne străduim constant să ne reducem impactul asupra mediului și intenționăm să urmăm calea stabilită de Acordul de la Paris pentru a lupta împotriva schimbărilor climatice”,a declarat Ewald Raben, CEO Raben Group.

În 2022, în urma publicării raportului IPCC (Intergovernmental Panel on Climate Change), compania și-a stabilit obiective noi, mai ambițioase, care includ reducerea emisiilor de-a lungul lanțului valoric. Astfel, noile obiective pe termen scurt ale Raben Group presupun reducerea emisiilor Scope 1 și Scope 2 cu 38,7% până în 2030 (comparativ cu nivelul emisiilor din aceste domenii în 2020). Aceasta înseamnă o reducere a emisiilor atât din transportul efectuat de propria flotă a Raben Group, cât și a emisiilor legate de întreținerea clădirilor și a infrastructurii depozitelor. În plus, pentru a atinge obiectivul Acordului de la Paris, Raben Group şi-a asumat să angajeze transportatorii săi obișnuiți, responsabili în mod colectiv pentru 77% din emisiile Scope 3, în acțiunile climatice până în 2026 și ca aceștia să stabilească obiective de reducere a emisiilor în conform cunoștințelor științifice.

Stabilirea obiectivelor a necesitat o abordare cuprinzătoare și o analiză detaliată a operațiunilor de afaceri și a impactului acesteia asupra climei. Prin urmare, Raben Group a fost sprijinit pe tot parcursul procesului de dezvoltare de către Deloitte.

Articole similare

Ad