Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Transit Custom, primul vehicul Ford conceput ca van electric

Ford Pro a lansat E-Transit Custom, primul van din gama Ford conceput din start ca pe un vehicul care să funcționeze atât cu propulsie diesel, cât și electrică.

După lansarea cu succesul anul trecut a Ford E-Transit, din care s-au vândut peste 8.300 de unități până acum, Ford Pro a introdus acum E-Transit Custom, care însă va intra în producția de serie în 2023. Cum însă decizia de achiziție a unui autovehicul electric ia ceva timp și necesită pregătire pentru o utilizare eficientă, timpul rămas până la livrarea efectivă a vehiculelor este important pentru stabilirea modelului de utilizare și pregătirea infrastructurii.

În afară de E-Transit și E-Transit Custom, Ford Pro a anunțat că va mai lansa alte două modele electrice în Europa până în 2024. E-Transit Custom va fi construit de Ford Otosan în Kocaeli, Turcia, producția urmând să înceapă în toamna anului 2023.

„Transit Custom este un model greu de îmbunătățit – este cel mai bine vândut furgon din Europa și cel mai bine vândut vehicul de anul trecut în Marea Britanie – dar noul E‑Transit Custom este un salt uriaș înainte pentru clienții noștri”, a spus Hans Schep, General Manager, Ford Pro, Europa. „Mulțumită faptului că a fost dezvoltat de la zero, E‑Transit Custom integrează un ecosistem digital de neegalat și oferă experiențe inovatoare clienților care vor redefini productivitatea companiilor în era electrică și conectată.”

Pachetul de baterii de 400 de volți și 74 kWh utilizabili de la E-Transit Custom folosește celule avansate de 82 Ah regăsite și la Ford F-150 Lightning, pentru a oferi o densitate de energie cu 12% mai mare decât la E‑Transit. Bateria permite o autonomie de până la 380 km– de peste patru ori mai mult decât kilometrajul mediu zilnic al șoferului de utilitare de o tonă, conform datelor clienților Ford Pro. Montarea direct pe structură a bateriei îmbunătățește durabilitatea și reduce greutatea pentru o autonomie optimă.

Clienții pot alege două versiuni de putere pentru motor, de 100 kW sau 160 kW (135 CP sau 217 CP) pentru a se potrivi nevoilor lor, ambele versiuni oferind un cuplu de top de 415 Nm. Motorul electric este montat direct pe podeaua din spate a vehiculului, eliminând necesitatea unui subcadru dedicat și este rotit la 90 de grade pentru a maximiza spațiul de încărcare și a reduce greutatea și complexitatea. Sistemul de propulsie electric puternic oferă o capacitate de remorcare de până la 2.000 kg. Opțional, poate fi montat un cârlig de tractare retractabil pentru mai mult confort.

Pe baza unor proiecte de dezvoltare derulate alături de utilizatori de astfel de furgonete, Ford a dezvoltat capacități specifice pentru E-Transit Custom și servicii dedicate prin Ford Pro astfel încât clienții să folosească eficient și inteligent noul vehicul cu costuri reduse de proprietate.

Pentru a maximiza productivitatea în timpul zilei de lucru, E-Transit Custom oferă noi soluții digitale pentru livrări multi-drop și acces facil la cabină și la compartimentul de încărcare. Cabina este concepută ca un birou mobil, cu conectivitate 5G și un spațiu de lucru flexibil, care include funcții inteligente precum un volan care se pliază pentru a deveni un suport ergonomic pentru laptopuri și tablete.

Inovația digitală este combinată cu capacitatea de încărcare fără compromisuri. E-Transit Custom oferă o sarcină utilă de până la 1.100 kg, are o podea joasă cu acces facil și o capacitate maximă de remorcare de 2.000 kg. Suspensia spate independentă și puterea motorului, etalon în segment, ajută la furnizarea unui nou nivel de experiență de conducere pentru clienți.

Articole similare

Ad