Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Diurna ramane in suspans. Nu uitati de ordinele de deplasare!

Impozitarea diurnei ramane in „pom“, dupa suspendarea controalelor demarate la Prahova. Proiectul de cod fiscal trimis la Parlament nu a inclus si propunerilor transportatorilor privind diurna, iar speranta este ca in dezbaterea parlamentara, prin lobby, sa se poata gasi totusi rezolvarea dorita. „Neoficial, se pare ca nu se va putea impozita retroactivit diurna. Insa pe zona transporturilor ar fi bine sa se diminueze treptat coeficientul de 2,5, in conditiile in care s-au anuntat deja cel putin doua majorari ale salariului minim pe economie. Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a declarat, de altfel, ca pana in 2018 se va atinge nivelul salariului mediu minim in UE“, a precizat Gabriel Sincu, consultant financiar Ernst&Young.
 

Augustin Hagiu a atras atentia transportatorilor asupra importantei folosirii ordinelor de deplasare care sa „insoteasca“ diurnele soferilor, pentru ca moratoriul care a suspendat deocamdata controalele pe problema diurnelor nu va fi valabil la nesfarsit. „Daca colegii sanctionati de la Prahova ar fi scapat acest lucru din vedere, atunci nu ar mai fi putut fi salvati“.
Punctul pe „i“: Decebal Popescu a explicat ca problema diurnelor a aparut si pe fondul interesului de a starpi evaziunea fiscala facute de firmele mici, care scriptic acorda soferilor maximum de diurna, iar in realitate acestia din urma primesc mult mai putin.

Articole similare

Ad