Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Transportatorii independenți din Spania vor să înceteze temporar activitatea

Transportatorii independenți din Spania sunt nevoiți să își oprească activitatea până la sfârșitul anului pentru a nu depăși pragul impozitului fiscal și pentru a rămâne eligibili în următorul an.

Impozitul pe venit al lucrătorilor independenți, cunoscut sub numele de „Module” prevede o anumită limită a cifrei de afaceri anuală care se calculează în funcție de venit și cheltuieli. Astfel, cifra de afaceri rezultată cu un an anterior nu trebuie să depășească echivalentul a 125.000 de euro, dacă beneficiarul operațiunilor desfășurate este o persoană care desfășoară activități independente.

Impozitul a fost prelungit în 2017 cu încă cinci ani, iar în acest an urma să fie extins sau modificat. Până acum, peste 30.000 de transportatori independenți s-au încadrat în acest sistem. Însă, costurile de operare erau mai mici, ceea ce le-a permis să-și desfășoare activitatea în mod confortabil, fără a depăși acest prag fiscal.

Potrivit rapoartelor publicate de Ministerul Transporturilor pe trimestre, la 31 iulie 2022 costurile de operare ale unui vehicul greu de transport marfă au ajuns la 163.642 de euro, o creștere de 21% față de cifra de afaceri cu un an în urmă. Principalul motiv este creșterea prețului la motorină care a fost majorat cu 59,6% în ultimele 12 luni.

Federația transportatorilor spanioli, FENADISMER transmit autorităților că trebuie luate măsuri urgente, astfel transportul rutier va fi afectat.

Articole similare

Ad