Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Noii senzori ContiConnect 2.0 pentru anvelope aduc un plus de date, deci și de eficiență

Continental propune o nouă generație de senzori pentru anvelope, ContiConnect 2.0, care se folosesc pentru a colecta informații suplimentare și a îmbunătăți eficiența în operarea pneurilor. Compania a implementat un dispozitiv care estimează kilometrajul pe care îl mai poate parcurge anvelopa, în plus față de faptul că indică presiunea și temperatura din pneuri, cum făcea și generația anterioară de senzori, și încărcarea pe roată, viteza roții, alunecarea și deteriorările structurale. Informația poate fi accesată și analizată în timp real, ceea ce duce la creșterea siguranței pe șosele, a eficienței și a disponibilității anvelopelor și la costuri mai mici.

Cu alte cuvinte, o anvelopă reală se transformă într-o imagine digitală, ceea ce permite creșterea transparenței referitoare la costuri. Senzorii transmit datele în cabina șoferului, la managerul de flotă și la platforma Continental 360, iar dacă se detectează o stare critică a anvelopei sistemul emite o alarmă prin intermediul portalului web, prin sms sau email.

Primele vehicule ale căror anvelope sunt echipate cu a doua generație de senzori aparțin firmei Spedition Klotz, care în 2015 a fost, la fel, printre primele care au testat sistemul de monitorizare a presiunii ContiConnect, și care se declară încântată de planificarea mai bună a intervențiilor la anvelope, ce aduce nu numai costuri mai mici, ci și mai puțin stres în activitate operațională. Sistemul de măsurare a presiunii previne înțepările anvelopei și deci optimizarea duratei ei de viață, într-un context în care folosirea judicioasă a resurselor este foarte importantă.

ContiConnect este disponibil în versiune Standard (care oferă monitorizare automată a presiunii și temperaturii din anvelope, acces la date și avertizare prin portalul web și prin aplicația special concepută, dar și alerte și recomandări privind presiunea și temperatura) și Advanced (care propune în plus inspecția adâncimi profilului, integrarea datelor într-un sistem 3PL prin API și managementul adâncimii profilului și al kilometrajului pe care anvelopa îl mai poate parcurge).

În plus față de generația anterioară de senzori, cei noi beneficiază de conectivitate prin Bluetooth.

Când vine vorba de anvelope inteligente, Continental are în derulare un proiect pilot cu Share Now din Danemarca, în care monitorizează în timp real adâncimea profitului anvelopelor de pe vehicule electrice. Alături de expertul în măsurători Traffilog, informațiile de la senzorii anvelopelor și de la datele vehiculului sunt conectate cu un algoritm bazat pe cloud și sunt folosite pentru a personaliza întreținerea pneurilor mai precis decât de obicei, în loc de a le indica un program regulat de service.

Articole similare

Ad