Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Germania: Creșterea numărului de atacuri ale hackerilor îi determină pe asigurătorii cibernetici să treacă pe roșu în 2021

În total, asigurătorii cibernetici au înregistrat aproape 3.700 de cereri de despăgubire din cauza atacurilor hackerilor în ultimul an comercial, ceea ce reprezintă o creștere de 56%. Acestea au plătit aproximativ 137 de milioane de euro pentru acest lucru – aproape de 3 ori mai mult decât în 2020, potrivit Asociației Germane de Asigurări (GDV). În plus, au existat cereri de despăgubire din anii anteriori pentru care a fost necesară constituirea unor rezerve suplimentare, precum și costuri de achiziție și administrative.

Atacurile cibernetice individuale au avut consecințe deosebit de grave și fiecare dintre ele a dus la costuri de ordinul milioanelor cu o singură cifră. În ceea ce privește primele de asigurare, companiile au înregistrat aproximativ 178 de milioane de euro, ceea ce reprezintă o creștere de 49%.

Având în vedere creșterea atacurilor hackerilor asupra economiei germane, asigurătorii cibernetici au alunecat astfel în zona de pierderi pentru prima dată în 2021, potrivit asociației. În ansamblu, raportul combinat a fost de aproape 124%, față de 65% cu un an înainte. Fiecare euro câștigat în acest domeniu de activitate a fost compensat de cheltuieli cu daunele și cheltuieli administrative de 1,24 euro.

Dezvoltarea în 2022: Primul semestru cu mai puține cereri de despăgubiri

Asociația a oferit, de asemenea, o perspectivă asupra evoluției din acest an și a analizat cifrele pentru prima jumătate a anului. Aceasta arată încă diferit față de anul precedent. În primele 6 luni au existat mult mai puține pierderi. Fluctuațiile puternice nu sunt neobișnuite pentru o piață tânără. Asigurătorii și clienții continuă să acumuleze experiență.

La sfârșitul anului 2021, puțin sub 243.000 de clienți aveau asigurare cibernetică – cu un sfert mai mult decât cu un an înainte. Numărul de contracte a crescut la fel de puternic în prima jumătate a anului 2022, a precizat asociația. Piața polițelor cibernetice continuă să crească foarte rapid.

Îmbunătățirea securității IT

Șeful executivului din Germania face apel la întreprinderile mijlocii, în special, să se înarmeze mai puternic împotriva atacurilor cibernetice. Atacurile devin tot mai profesioniste și mai frecvente, dar nivelul de securitate IT a stagnat de ani de zile.

IMM-urile nu și-au epuizat în niciun caz potențialul de prevenire. Sectorul asigurărilor ar putea acoperi riscul rezidual al unui atac reușit prin intermediul unei asigurări cibernetice – dar o astfel de protecție presupune un anumit nivel de securitate IT.

Articole similare

Ad