Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Volvo Trucks începe producția de serie a camioanelor electrice grele

Volvo Trucks începe producția în serie a versiunilor electrice ale celei mai importante game de produse a companiei, camioanele grele: Volvo FH, Volvo FM și Volvo FMX. Aceste camioane pot funcționa la o greutate totală de 44 de tone, iar cele 3 modele reprezintă aproximativ două treimi din vânzările companiei.

Cu aceste noi achiziții, Volvo Trucks are 6 modele de camioane electrice în producție de serie la nivel global – cea mai largă gamă de camioane electrice din industrie.

„Aceasta este o piatră de hotar și dovedește că suntem în fruntea transformării industriei. Au trecut mai puțin de 2 ani de când am prezentat pentru prima dată camioanele noastre electrice grele. Acum creștem volumele și vom livra aceste camioane extraordinare clienților din întreaga Europă, iar mai târziu și clienților din Asia, Australia și America Latină”, a declarat Roger Alm, președintele Volvo Trucks.

Producția în serie a celor mai grele camioane electrice Volvo va începe la fabrica Tuve din Gothenburg, Suedia, iar anul viitor va urma fabrica din Ghent, Belgia.  Volvo produce camioanele electrice pe aceeași linie cu camioanele sale convenționale, ceea ce oferă o flexibilitate ridicată a producției și creșteri ale eficienței. Bateriile sunt furnizate de noua fabrică de asamblare a bateriilor Volvo Trucks din Ghent.

Cererea de camioane electrice este în creștere rapidă pe multe piețe, unul dintre motoarele acestei creșteri fiind nevoia cumpărătorilor de mijloace de transport de a trece la transporturi fără fosile pentru a-și atinge obiectivele de sustenabilitate. Portofoliul electric al Volvo Trucks ar putea acoperi aproximativ 45% din toate mărfurile transportate în prezent în Europa.

„Am vândut aproximativ 1.000 de unități ale camioanelor noastre electrice grele și peste 2.600 de camioane electrice în total. Ne așteptăm ca volumele să crească semnificativ în următorii câțiva ani. Până în 2030, cel puțin 50% din camioanele pe care le vindem la nivel global ar trebui să fie electrice”, comentează Roger Alm. Linia electrică de 6 modele de camioane Volvo Trucks acoperă o gamă largă de aplicații, cum ar fi distribuția urbană și manipularea deșeurilor, transportul regional și lucrările de construcții.

Articole similare

Ad