Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

IKEA, Volvo Trucks și Raben Group își unesc forțele pentru a accelera transportul cu emisii zero

IKEA Industry, Volvo Trucks și Raben Group au semnat un acord de colaborare privind transportul greu cu emisii zero în Polonia. Astfel, IKEA va folosi camioane electrice Volvo pentru fluxurile de transport intern la două dintre fabricile sale din Polonia, care vor fi operate de Raben Group. Experiența din cadrul proiectului pilot va fi utilă pentru electrificarea operațiunilor de transport la scară, într-o rețea de transport mai mare.

IKEA este un mare consumator de transport, cu peste 2 milioane de expedieri anual în întreaga lume. Pentru a atinge obiectivul climatic strategic de a reduce emisiile de gaze cu efect de seră cu -70% per transport, electrificarea vehiculelor grele este esențială. Proiectul din Polonia vizează utilizarea de camioane electrice Volvo FM pentru parcurgerea distanţei de 14 km dintre fabricile IKEA Industry din Zbąszynek și Babimost, în vestul ţării. Vehiculele vor fi încărcate folosind electricitate regenerabilă dintr-o sursă externă. Primul camion electric va începe să funcționeze din toamnă și planul este de extinderea a flotei.

„Pentru Raben Group, acest proiect este primul pas în procesul de decarbonizare a propriei flote, care conduce către planurile ambițioase de reducere a CO2, aprobate recent științific de experții Science Based Targets (SBTi)”, a declarat Piotr Banasiak, Managing Director la Raben Transport.

Articole similare

Ad