Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Germania sărbătorește „Ziua Căii Ferate”

În acest an, pentru prima dată, guvernul federal, statele federale, companiile și asociațiile proclamă împreună „Ziua Căii Ferate” pentru a inspira și mai mulți oameni să călătorească cu trenul. Evenimentul este coordonat de „Allianz pro Schiene”.

Astfel, peste 250 de evenimente vor avea loc în Germania pe 16 și 17 septembrie. Programul include mari festivaluri ale stațiilor, de exemplu în Würzburg (Bavaria) va fi inaugurată stația principală reproiectată fără bariere.

Richard Lutz, președintele consiliului de administrație Deutsche Bahn AG, mărturisește că obiectivele climatice pot fi realizate numai cu ajutorul căii ferate. În prima zi întreaga industrie va arăta modul de funcționare al sistemului feroviar și cu câtă pasiune se mobilizează la nivel național o cale ferată prietenoasă cu clima.

În această perioadă puteți vizita șantierul de construcție a podului de pe Valea Elster, lângă Plauen (Saxonia), stațiile istorice Wernerwerk și Siemensstadt ale căii ferate Siemens din Berlin, care urmează să fie reactivată, totodată și o explorare a lumii subterane a viitorului S-Bahn din Berlin (S 21/City S-Bahn).

În plus, fanii căilor ferate pot urca pe bolta noului acoperiș al halei de la Ostbahnhof din Berlin sau pot vizita fabricile ICE din Leipzig, Frankfurt-Griesheim și Dortmund-Spähenfelde.

Un calendar cu toate evenimentele puteți găsi pe www.tag-der-schiene.de.

Articole similare

Ad