Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

SulNOx Group PLC lansează prima sesiune a aditivului pentru combustibil SulNOxEco™ pe trenurile GRAMPET

Compania britanică SulNOx Group PLC, cu activitati in tehnologia combustibilului, lansează prima sesiune amplă de testare al aditivului pentru combustibil SulNOxEco™ Fuel Conditioner pe trenurile operate de Grupul GRAMPET.

Grupul GRAMPET, cel mai mare grup de companii private feroviare cu acționariat românesc, din Europa de Sud-Est, format în 18 firme pe domenii de activitate, este alcătuit din operatori de transport feroviar pentru servicii de marfă, logistică, construcții, reparații și întreținere material rulant și servicii IT. Compania deține o flotă de 20.000 de vagoane și 400 de locomotive care transportă anual aproape 22 de milioane de tone de marfă, 20% fiind la nivel internațional prin companiile de transport feroviar de marfă ce operează în Austria, Bulgaria, Croația, Germania, Grecia, Ungaria, Republica Moldova, România, Serbia și Slovacia.

În acest moment, GRAMPET utilizează SulNOxEco™ Fuel Conditioner pe trei locomotive din România cu un consum de circa 40.000 de litri de combustibil pe lună și au ca obiectiv extinderea de evaluare a aditivului pentru combustibil la toate locomotivele din flotă.

Vice Președintele diviziei Transporturi din cadrul Grupului GRAMPET, Sorin Chinde consideră că transportul pe calea ferată este deja mult mai prietenos cu mediul față de alte moduri de transport. De asemenea, compania încurajează în mod activ revenirea la o utilizare mai amplă a căilor ferate și susține prin programe de optimizare și alte inițiative de sustenabilitate.

CEO-ul SulNOx, Ben Richardson mărturisește că sunt încântați de această colaborare cu GRAMPET și vor ajuta să aprofundeze prioritățile de sustenabilitate. În așa fel încât, un tren de marfă să consume aproape opt litri de motorină pe kilometru parcurs, comparativ cu un autoturism care consumă circa 0,06 litri, ceea ce reprezintă o oportunitate semnificativă pentru SulNOx de a deveni o soluție nouă de transport la nivel global.

Articole similare

Ad