Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Vama germana nu cere Fiscului din nicio tara sa verifice respectarea MiLoG de catre transportatori

Potrivit raspunsului purtatorului de cuvant al Vamii germane, Klaus Salzsieder, controlul respectarii nivelului salariului minim este efectuat numai de catre institutia cu atributii fiscale din cadrul Vamii germane, in conformitate cu prevederile legii care combate lupta impotriva muncii la negru.
Acesta ne-a mai precizat ca institutia germana nu a cerut niciunei institutii omoloage (deci nici Ungariei, asa cum am informat in urma cu cateva saptamani) sa verifice firmele de transport din tara respectiva privind respectarea legii salariului minim pentru perioadele de munca efectuate de soferi in Germania.
 

Verificarea respectarii MiLoG se face numai de catre institutiile germane de control, firmele germane si straine de transport avand obligatia de a prezenta acestora direct documentele care atesta respectarea legii atunci cand sunt solicitate pentru control de catre Vama Germana. Aceste documente trebuie pastrate timp de doi ani in Germania (pentru firmele germane) sau in tara de origine (pentru firmele cu angajati mobili) si trebuie prezentate traduse in limba germana atunci cand sunt solicitate pentru control de catre autoritatile germane.

Articole similare

Ad