Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Federal-Mogul deschide o noua fabrica la Ploiesti

Compania a anuntat, in cadrul unei conferinte de presa organizate la actuala fabrica de placute de frana de la Ploiesti, ca va construi un nou centru in aceeasi localitate, unde va produce stergatoare de parbriz de inalta calitate pentru mai multi constructori de autovehicule din Europa, dar si pentru after-market – acestea din urma disponibile sub marca Champion.
Noul centru va functiona, asa cum arata reprezentantii Federal-Mogul, in sinergie cu fabrica de sisteme de franare, si va avea 300 de angajati pana in 2016, astfel ca intregul campus din localitate va oferi 600 de locuri de munca.
 

La acestia se adauga cei aproximativ 100 de angajati din biroul de la Bucuresti, deschis in noiembrie 2014.
„Federal-Mogul are o crestere rapida la Ploiesti. Este un mediu propice pentru noi deoarece beneficiem de sprijinul autoritatilor locale si de o forta de munca specializata, care poate opera conform standardelor globale. Rapiditatea cu care ne-am atins obiectivul este un compliment adresat tuturor celor care au fost implicati in acest proiect”, a declarat cu ocazia conferintei de presa Quentin Lorthiois, general manager Wipers, EMEA&Asia Pacific.
Procesele noi de productie vor asigura un nivel ridicat de eficienta si calitate a componentelor, deoarece „performanta unui stergator poate varia enorm ca urmare a unei mici variatii a dimensiunilor componentelor care asigura o presiune constanta pe intreaga lungime“, explica Gerardo Rojas, director de operatiuni si calitate Wipers Europe.
Reamintim ca Federal-Mogul a investit deja 58 de milioane de dolari americani la Ploiesti – si va beneficia de un ajutor de stat de 16 milioane de euro, din care o parte din bani i-a primit deja – iar pana in toamna va mai investi inca noua milioane de dolari. In ceea ce priveste valoarea investitiei in fabrica de stergatoare de parbriz, aceasta deocamdata nu a fost comunicata.

Articole similare

Ad