Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Shell și Exxon Mobil au scos la vânzare concomitent pachetele de active de gaze naturale offshore

Shell și Exxon Mobil au lansat un proces de vânzare concomitentă a unui pachet mare de active de gaze naturale offshore din sudul Regatului Unit și din partea olandeză a Mării Nordului, potrivit unor surse din industrie relatate de Reuters.

Vânzarea va fi condusă de banca de investiții Jefferies, care ar putea strânge mai mult de 2 miliarde de dolari.

Anunțul vânzării a apărut după ce Shell și Exxon Mobil au derulat procesele inițiale de vânzare pentru activele din Regatul Unit și Olanda. Însă, Shell, Jefferies și Exxon au refuzat să comenteze.

Companiile Shell și Exxon au început vânzarea din iulie a joint venture-ului lor NAM, din Olanda, operator al zăcământului de gaz Groningen, una dintre cele mai mari și mai vechi companii de producție de gaze naturale din Europa. Însă, potrivit surselor, Reuters a relatat că Shell se pregătea să vândă din februarie.

Cele două companii și-au scos separat la vânzare participațiile în hub-ul britanic de gaze din sudul Mării Nordului, care include hub-ul Clipper Leman Alpha și terminalul Bacton din estul Angliei.

Vânzările de a elimina activele de petrol și gaze vechi fac parte din încercarea de a reduce costurile, în timp ce se concentrează pe noi proiecte și mai mari din întreaga lume.

Articole similare

Ad