Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

România se numără printre cele 15 țări din UE care doresc plafonarea prețului la gaz

15 țări ale Uniunii Europene, printre care și România, au semnat o scrisoare către Comisia Europeană prin care au solicitat plafonarea prețurilor angro la gaze naturale, înaintea reuniunii de urgență a miniștrilor Energiei, care va avea loc pe 29 septembrie.

Inițiativa, de a redacta o scrisoare adresată către Comisarul pentru energie, Kadri Simson, a fost luată de Grecia, alături de Belgia, Italia și Polonia, ulterior semnată de miniștrii Energiei din Belgia, Bulgaria, Croația, Franța, Grecia, Italia, Letonia, Lituania, Malta, Polonia, Portugalia, România, Slovacia, Slovenia și Spania.

De asemenea, miniștrii afirmă criza energetică începută în toamna anului trecut și solicită ca propunerea de plafonare a prețurilor să fie urmată de o propunere legislativă, cât mai curând.

Statele membre ale UE doresc ca plafonul să fie aplicat pentru a asigura securitatea aprovizionării, cât și obiectivul de reducere a consumului.

„Recunoaștem eforturile depuse de Comisie și măsurile pe care le-a propus pentru a face față crizei. Însă, nu ne-am ocupat de cea mai gravă problemă dintre toate: prețul ridicat al gazelor naturale”,

se arată în scrisoarea de informare citată de Kathimerini.

Articole similare

Ad