Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Dachser a inregistrat cresteri cu lanturile de aprovizionare globale

In anul fiscal 2014, Dachser a generat venituri suplimentare de 5,2%. Incluzand veniturile din holdinguri corporatiste, cele doua sectoare de activitate: Road Logistics si Air & Sea Logistics au avut o crestere de 5,0% si respectiv 8,0%. Bernhard Simon, director executiv Dachser, este de parere ca solutiile integrate pentru lantul de aprovizionare al clientilor multinationali vor reprezenta surse majore de crestere in urmatorii ani. Cresterea prin extinderea retelelor este incheiata, cu exceptia unor imbunatatiri ocazionale, astfel ca Dachser va putea sa-si mobilizeze serviciile de logistica interconectate.
 

In linia de activitate Dachser European Logistics (EL) din cadrul Road Logistics, pe langa obisnuita performanta puternica a Unitatii operationale ‘EL Germany’, strategia consistenta de export a filialelor europene a dat roade. De exemplu, unitatile operationale 'EL North Central Europe,' 'EL France & Maghreb,' si 'EL Iberia' au contribuit semnificativ la cresterea veniturilor cu 5,3%. Cifrele la transporturi au crescut cu 5,5%; tonajul a crescut cu 6,3%.
A doua linie de activitate a Road Logistics, Dachser Food Logistics (crestere a veniturilor de 3,7%), a profitat de factori precum utilizarea puternica a capacitatii in logistica contractuala a bunurilor de consum. In plus, cererea in crestere de transporturi transfrontaliere de alimente in European Food Network a avut un efect pozitiv.
Iar sectorul de activitate Air & Sea Logistics si-a continuat tendinta de crestere globala in 2014. Tendinta pozitiva in transporturile maritime a fost factorul decisiv pentru anul fiscal de succes.
La inceputul anului, Dachser si-a modificat forma juridica intr-o SE (Societas Europaea), miscare prin care a fost creata o securitate juridica maxima pentru cresterea companiei, asigurandu-si, in acelasi timp independenta in calitate de companie 100% familiala. Noua structura de management care a fost creata are opt unitati operationale subordonate Comitetului Executiv activ la nivel global.
Pe langa modificarea formei juridice in Societas Europaea (SE), Dachser si-a reorganizat structura de management, schimband denumirile din cadrul procesului. Compania furnizeaza logistica transportului, depozitare si servicii specifice, in cadrul a doua sectoare de activitate fundamentale: Dachser Air & Sea Logistics si Dachser Road Logistics. Road Logistics cuprinde la randul sau doua linii de activitate: Dachser European Logistics (bunuri industriale) si Dachser Food Logistics. Prin liniile sale de activitate, Dachser pune in evidenta cei trei piloni pe care se bazeaza modelul de afaceri al companiei.
La nivel organizational, Dachser a creat opt unitati operationale: Pe langa Dachser Food Logistics, exista unitatile regionale European Logistics (EL) Germany, EL North Central Europe, EL France & Maghreb si EL Iberia, precum si Air & Sea Logistics (ASL) EMEA, ASL Americas si ASL Asia Pacific.
Cu un personal de aproximativ 25.000 de angajati in 437 de locatii din intreaga lume, Dachser a generat in 2014 venituri de 5,3 miliarde de euro. Furnizorul de logistica a avut un total de 73,7 milioane de transporturi cantarind 35,4 milioane de tone. Dachser este reprezentata de organizatii proprii in 42 de tari.

Articole similare

Ad