Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Rompetrol Rafinare alocă 40 de milioane de dolari în capacitățile de stocare

Rompetrol Rafinare, compania membră a Grupului KMG International (Rompetrol), a inițiat în acest an un program amplu de 40 milioane de dolari pentru perioada 2022-2027 de mentenanță, reabilitare și modernizare a capacităților de stocare a produselor obținute în rafinăriile Petromidia Năvodari și Vega Ploiești.

Investiția actuală reprezintă al doilea proiect major demarat de companie din 2007 încoace care vizează modernizarea parcului de rezervoare. O investiție similară a fost inclusă în perioada 2011-2020, când KMG International (Rompetrol) a alocat peste 17 milioane de dolari pentru reabilitarea a peste 20 de rezervoare. De această dată, sunt prevăzute reabilitări și construcții pentru aproximativ 50 de rezervoare situate în rafinăriile Petromidia Năvodari și Vega Ploiești.

Lucrările vizează menținerea și modernizarea capacităților de stocare, implicit creșterea capacităților de depozitare, corelate cu evoluția parametrilor de procesare a materiei prime din rafinăria Petromidia.

Potrivit comunicatului, proiectul general va eficientiza logistica de transport și va crește gradul de siguranță în exploatare.

În prezent, lucrările au început cu construcția a trei noi rezervoare pentru produse petroliere, precum și cu reabilitarea unui rezervor de produse semifabricate.

Rompetrol Rafinare își propune pentru acest an atingerea unei producții de aproape 4 milioane de tone de carburanți, dintr-un total de peste 5 milioane de tone de materii prime vizate pentru prelucrare. Totodată, după terminarea lucrărilor de revizie din martie – aprilie, rafinăria Petromidia a revenit la capacități optime de operare, cu o medie de peste 15.000 de tone de materii prime procesate zilnic.

„Lucrările din parcul de rezervoare fac parte din strategia noastră operațională, care vizează flexibilizarea proceselor de producție, în condiții totale de siguranță și protecție a mediului înconjurător. Proiectul va duce la o creștere de circa 20% a capacității de stocare a motorinei și ne va permite un management de transfer mai eficient al produselor finite și semifabricate.”,

a declarat Felix Crudu-Tesloveanu, Directorul General al Rompetrol Rafinare.

Articole similare

Ad