Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Începe ultima campanie a inspecțiilor Truck&Bus în octombrie

Luni, 10 octombrie, va începe cea de-a patra săptămână de controale ale camioanelor și autobuzelor pe drumurile europene, promovate de coordonarea Roadpol. Această operațiune se va încheia duminică, 16 octombrie, și va fi ultima de acest fel din acest an. Cu toate acestea, în perioada 5-11 decembrie, va avea loc campania Alcool & Droguri, care va implica controale privind conducerea sub influența alcoolului sau a drogurilor pentru toți șoferii, de la motociclete la vehicule grele de marfă.

În timpul celor două operațiuni Truck&Bus precedente din iunie și iulie, care au avut loc în 19 țări europene, patrulele au oprit 427.105 camioane, în care au depistat 102.283 de infracțiuni, adică în medie unul din patru vehicule verificate. Dintre acestea, 2.221 au fost atât de grave încât au dus la interzicerea imediată a continuării călătoriei. „Cele mai multe dintre infracțiunile depistate la camioane se refereau la viteză, starea vehiculului, reglementările privind timpul de conducere și de odihnă și setările tahografului”, explică secretarul Grupului de operațiuni Roadpol, Henk P. Jensen, de la poliția olandeză.

În special, 12.588 de șoferi nu au respectat pauzele de conducere impuse și, în 11.662 de cazuri, nu au utilizat corect tahografele. Tahografele au fost manipulate în 545 de camioane. „În fiecare an, setările tahografului sau chiar manipularea tahografului iau forme mai mari”, subliniază Jensen. „Motivul pentru acest tip de fraudă ar putea fi presiunea concurențială susținută în acest sector încă în creștere. Beneficiile financiare pentru transportatori pot fi mari, dar riscurile pentru siguranța rutieră sunt mai mari. În special din cauza oboselii șoferilor, se pot produce coliziuni cu consecințe grave, nu numai pentru șoferul de camion sau autobuz, ci și pentru ceilalți participanți la trafic.”

Articole similare

Ad