Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Gama de vehicule electrice a Renault s-a extins cu Trafic Van E-Tech

Standul Renault de la IAA Hanovra a găzduit întreaga gamă de vanuri complet electrice a producătorului francez, care își are începuturile acum 10 ani, odată cu lansarea modelului electric Kangoo, care a și câștigat, în același an, 2011, trofeul International Van of the Year.

Și Master, din care începând cu 1980 s-au vândut până acum peste trei milioane de unități, a fost lansat în variantă complet electrică acum peste cinci ani, consolidând poziția de lider european pe segmentul vanurilor electrice a Renault.

Iar la IAA producătorul francez a lansat Trafic Van E-Tech Electric, care are aceleași caracteristici ca ale predecesorului său diesel (vândut și el în peste 2,2 milioane de unități din 1980 încoace), deci oferă capacitate mare de încărcare, modularitate și o gamă largă de versiuni. În plus, dispune de noi caracteristici de siguranță, de un sistem multimedia modern și de o gamă mai mare de motoare mai bune, de 90 kW, cu capacitate de tractare de 750 kg, care poate transporta până la 1,1 t. Bateria de 52 kW are autonomie de 240 km WLTP și pentru încărcarea ei sunt disponibile un încărcător monofazic AC de 7 kW, potrivit pentru toate tipurile de încărcare casnică, un încărcător AC de 22 kW pentru încărcare rapidă la stațiile publice sau un încărcător DC opțional de 50 kW, pentru încărcare rapidă pe autostradă.

Trafic Van E-Tech Electric poate avea lungime de 5,08 sau 5,48 m, înălțime de 1.967 sau 2.498 m, lungime utilă de până la 4,15 m și volum util, în versiunea van, de la 5,8 la 8,9 m3.

Anul trecut, Renault a prezentat un model inspirat de Trafic, Hippie Caviar Hotel, ca răspuns la dorința tot mai mare a oamenilor de a evada în aer liber, dar de a avea în același timp și confortul și facilitățile unui hotel de cinci stele. Iar la IAA producătorul a expus și o versiune actualizată a acestui model, construită pe noul Kangoo L2 E-Tech Electric, care are autonomie de 285 km și are nevoie de numai 30 de minute pentru a recupera 170 km de putere a bateriei. Motorul de 90 kW (120 CP) este însoțit de o baterie de 45 kWh care se poate conecta la prize de curent continuu de 80 kW.

Hippie Caviar Hotel oferă numeroase spații pentru echipamente sportive atât în interior, cât și în exterior, și un tavan panoramic mare, ale cărui șine sunt perfecte pentru transportul schiurilor. Acest model este în conformitate cu strategia Renault de a reduce emisiile de CO2 pe parcursul întregului ciclu de viață, câtă vreme folosește materiale reciclate și reciclabile, cum ar fi plută și anvelope reciclate pentru rafturi și podele.

Articole similare

Ad